013/332-272
062/332-272

DekorDom Outlet Pančevo    

069/616-420
dekordom.web@remove-this.numera.rs

Online prodaja

22.01.2014

Zidne tehnike

Najnoviji trend bojenja zidova je primena posebne tehnike farbanja sasvim drugačijim akrilnim premazima i bojama, izrađenim od prirodnih materijala, koje pružaju originalan efekat na zidovima u enterijeru, bez upotrebe ikakvih dodatnih majstorskih tehnika ukrašavanja. Jedino što je važno je da ceo postupak farbanja poverite profesionalcu. Zbog svoje široke primene na različite materijale i malo novčanog ulaganja, ovakav način farbanja je postao vodeći trend čime dobijate sasvim nov izgled životnog ili radnog prostora.

Zidne tehnike bojenja zidova posebnim premazima i bojama italijanskog brenda Valpaint, vodećeg u ovoj oblasti, omogućavaju da na svom zidu dobijate neverovatne dekorativne teksture praveći imitaciju različitih materijala: od mermera, drveta, kamena, peska i sl.

PogledajtePogledajte

Primena

Akrilne boje Valpaint su prvobitno služile za  unutrašnju i spoljašnju dekoraciju objekata etnološkog, verskog i kulturnog značaja. Vremenom su proširile svoju primenu tako da se danas nanose na sve zidne površine, bilo spoljne ili unutrašnje. Boje se mogu nanositi i na druge materijale (metal, staklo, drvo, kamen, gips i sl.) i površine (nameštaj) u skladu sa uputstvom za bojenje, tako da ceolokupan životni ili poslovni prostor možete transformisati tako da dobije sasvim drugačiji izgled. Čak i stari komad nameštaja možete osvežiti ovim bojama i dobiti sasvim drugačiji komad nameštaja na brz, ekonomičan i jednostavan način.

Karakteristike

Boje su napravljene u širokom spektru boja, nijansi i tekstura, razvijene u saradnji sa timom dizajnera i eksperata iz oblasti hemije a u cilju pojednostavljenog dekorisanja zidova u enterijeru.

Boje se jednostavno i lako nanose. Vodoperive i paropropusne su stoga se lako održavaju. Ekološke su jer utiču na očuvanje životne sredine. Izrađene na vodenoj bazi visokog su kvaliteta. Postojane otporne na mehanička i hemijska oštećenja.

Nakon jednostavnog nanošenja premaza na čistu i ravnu površinu, dekorisana površina je periva, paropropusna i može se ponovo bojiti bojama na vodenoj bazi. Ovim bojama možete postići različite efekte u opremanju enterijera, od modernog, klasičnog, elegantnog, preko rustičnog, do baršunasto zlatnog i srebrnog efekta, vodeći se savremenim trendovima u dekorisanju. Zidnim tehnikama možete postići satenski izgled zidova, različite teksture kamena, specijalne fascinantne efekte odsjaja peska, rustični efekat starog zida, farmerke na zidu sobe vašeg tinejdžera ili metalne fragmente koji pod halogenom rasvetom deluju sasvim glamurozno. Izbor boja je veliki, na vama je da odlučite koji stil želite u prostoru.

PogledajtePogledajte

Određene boje se mogu koristiti samo za spoljne površine i nakon nanošenja, u određenim slučajevima, poželjno je kao dodatnu zaštitu, naneti vosak na boju kako bi se dobio maksimalan sjaj i perivost.

Za postizanje svih efekata iz kataloga, potreban je originalni alat naveden u uputstvu za nanošenje.

Pogledajte celokupnu ponudu boja Valpaint i krenite sa dekorisanjem zidova svog doma.


« Nazad na listu

Back to top