013/332-272
062/332-272

DekorDom Outlet Pančevo    

069/616-420
dekordom.web@remove-this.numera.rs

Online prodaja

02.04.2013

Retro Foto Tapete

Foto tapete ili kako se još nazivaju, foto murali, su slike velikog formata sastavljene iz delova, za razliku od klasičnih zidnih tapeta koje se prodaju u rolnama. U Srbiji postavljanje foto tapeta već ima dugu tradiciju. To se pre svega odnosi na motive iz prirode i pejzaže i sl.

Jedna od odlika svake mode jeste to da se vraća, da ono što je nekada bilo ljudima primamljivo ponovo izbija u prvi plan i postaje popularno. Isto je i sa uređenjem enterijera, doma ili poslovnog prostora. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka foto tapete su bile skoro neizostavan detalj koji je krasio velike zidove u dnevnim boravcima, barovima i sličnim prostorima. Danas je ovaj trend drastično unapređen, dizajnerski, tehnološki i funkcionalno.

Pogledajte

Što se upravo dizajna tiče, ponovo postaju popularni motivi iz prirode, pogledi kroz guste šume, zalasci sunca na moru, morski talasi, cvetne livade, vodopadi i slično. Ovakvi prizori su veoma prijatni za oko, za raspoloženje, te su primamljivi u spavaćim sobama, u sobama za odmor i druženje, trpezarijama, dečijim sobama. Najveća prednost foto tapeta jeste ta optička iluzija koju stvaraju, oni daju dubinu prostoru, vizuelno ga poširuju, produbljuju, povećavaju.

Pogledajte

Kod nas, u prodavnicama Hometextile-a možete naći široku ponudu foto tapeta švajcarskog proizvođača Wizard-Genius. Njihove tapete se proizvode u četiri dimenzije: 366x254cm, 188x254cm, 366x127cm i format za sobna vrata 86x200cm. Kvalitet fotografija koje se koriste za izradu foto tapeta je vrhunski, a papir na kome se one rade je višeslojan.

Pogledajte

 

 

 


« Nazad na listu

Back to top