013/332-272
062/332-272

DekorDom Outlet Pančevo    

069/616-420
dekordom.web@remove-this.numera.rs

Online prodaja

18.04.2012

Mebl štofovi i damast

Mebl štofovi daju veliku slobodu pri renoviranju i opremanju enterijera, bilo stambenog, bilo hotelskog i ugostiteljskog.

Ova dekorativna platna koriste se za presvlačenje nameštaja, izradu prekrivača i skidajućih presvlaka, od njih se prave draperije, dekorativni jastuci, sedalice, paravani, zastori i slično. Svi ovi štofovi proizvode se sa različitim osobinama i kao takvi mogu da zadovolje posebne potrebe za svaku namenu i situaci

PogledajtePogledajtePogledajte

Mebl štofovi se izrađuju različitog kvaliteta, odnosno dele se po klasama. Njihove osobine zavise od vrste materijala od kog se tkaju, od načina tkanja, od sastava i debljine konačnog proizvoda. Postoje tanji i deblji, male, srednje ili velike punoće i gramature; tkanje može biti nevidljivo golim okom, pa čak i veoma grubo i krupno. Zavisno od odnosa prirodnih i sintetičkih vlakana određuje se održavanje štofa. Hemijsko čišćenje je dozvoljeno za sve vrste, dok se neki mogu prati i mašinski ili ručno.

Mebl štofovi se izrađuju u više boja, sa dezenom ili jednobojni. Fabrički se često usklade boje jednobnojnog i štofa sa dezenom, ali pod uslovnom da su istog sastava i tkanja. Time se omogućava njihovo, veoma popularno kombinovanje za izradu presvlaka za kauč na primer i za dekorativne jastuke na njemu. Krupna tkanja štofa melirana su i odlično izgledaju kao jednobojna, a samo tkanje je po sebi dekorativno. Sitna tkanja presijavaju se poput pliša ili somota.

PogledajtePogledajte

Restoranima i kafićima je, osim sedalica od štofova, u ponudi širok izbor damasta za izradu stolnjaka, dekorativnih salveta pa i zavesa. Da bi posao bio potpun, na jednom mestu se može kompletirati sve što je potrebno i za samo postavljanje zavesa.

 

 


« Nazad na listu

Back to top